Onze Uitdagende en Extreme Buitensporten

Alleen op onze Belgische locatie is nog plek deze zomer !!


KLIMMEN EN ABSEILEN

In een voormalige steengroeve zijn een aantal uitdagende klimroutes gebouwd. Na het klimmen worden jullie hoogte-skills op de proef gesteld met een abseil van ongeveer 20m


BOULDEREN

Binnen of buiten, zelfstandig klimmen en jezelf uitdagen!

Kom jij ook boven?


VIA FERRATA

Deze uitdagende “ijzeren weg” loopt langs de steile wanden van een voormalige steengroeve. Door middel van een persoonlijk zekeringssysteem zorg je ervoor dat je boven op het uitkijkpunt een prachtig uitzicht hebt op de vallei. Na een snelle afdaling met 2 “Tyroliennes” sta je weer met beide voeten op de grond.


KLIMMEN OP EEN KLIMWAND

De verticale uitdaging aangaan? Kom de wand op! Ook voor een klimmaatje, die extra training of uitleg.


BOOGSCHIETEN

Samen met jouw groep of individueel. Kom het proberen en ontdek je innerlijke Robin Hood. Wie scoort de meeste punten?


GPS OF KOMPAS WANDELTOCHTEN

Stevig uitdagende wandelingen met GPS of kompas, door die prachtige natuur. Ga je mee op ontdekkingstocht?


SPELEOLOGIE

Ontdek de ondergrondse wereld onder begeleiding van een ervaren instructeur. Door middel van buikschuiven en afdalen aan een touw kom je in een prachtige ondergrondse ruimte. Na een paar uur kruip je terug naar buiten en wil je direct weer terug, omdat er nog zoveel te ontdekken valt!


MOUNTAINBIKEN

Deze stevige tocht, onder begeleiding van een instructeur, kan worden aangepast aan het niveau van de groep.

Bijvoorbeeld: speciaal voor kinderen tot 12 jaar hebben wij een mountainbike-parcours gemaakt. Na een ritje over dit parcours om de fiets te leren kennen, mogen jullie met hulp van de instructeur zelf een parcours bouwen om te proberen. Wie kan het stoerste parcours afleggen?


ZEILEN

Op kalm water of volop in de golven: zeilen is spelen met de wind. Hierdoor ben je volop bezig met voortdurend corrigeren tijdens de tocht. Lukt het jullie om dit te blijven volhouden tot aan het eind?


KAJAK

Droom weg met een lekkere rustige afvaart van ongeveer 8,5 km, meestal op een rustige rivier. Wij zorgen voor transport van en naar de rivier!


VLOTBOUWEN EN -VAREN

Wie legt de beste knopen? Kun jij samen met jouw team zorgen dat jullie allemaal droog aan de overkant komen?


ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR ACTIVITEITEN

Hier vind je de algemene voorwaarden voor de door ons georganiseerde activiteiten.

Puur Genieten

Ook intens komen genieten van de natuur, die extra  uitdaging, dé overwinning op jezelf. En dan je eigen ervaringen navertellen en er zo opnieuw van genieten. Het is hard werken, veel leren, in het moment leven, steeds opnieuw intens genietend. Je hebt intens geleefd en het ...overleefd! Een onuitwisbare herinnering. Puur Genieten.

De betere uitrusting - de beste ervaring

Of het nu de outdoor activiteiten zijn of een van onze producten van de Europese TOP merken: met onze kennis willen we je helpen bij het kiezen van de goede uitrusting voor de mooiste ervaringen. Zodat jij er altijd het meeste plezier van kunt hebben, thuis, buiten, in de bergen, op bivak.

Rapide Lederwas
Rapide Lederwas ( soms ook Leerwax of lederwax genoemd) maakt (outdoor)schoenen van gladleer, nubuck, waterafstotend en houdt de schoenen in goede conditie. Bevat naast bijenwas ook carnaubawas. Bij Nubuck kan de kleur donkerder worden en wat glad aanvoelen. Rapide Lederwas is waterafstotend en vuil afwerend. Tip: Bij schoenen met een membraam, kan men de wax het beste dun aanbrengen.

€ 4,50*
HMS RONDO ID Slide-Autolock
De HMS RONDO ID Slide-Autolock karabijnhaak / carabiner voldoet aan alle eisen op het gebied van eenvoudige bediening en tastbare veiligheid. De HMS RONDO komt in deze versie met de snelste karabijnhaak sluiting in de wereld - de Slide Autolock! Met de Slide Autolock is er geen gedoe meer met schroeven of draaien om de sluiting te ontgrendelen! De Slide-Autolock kan comfortabel worden geopend door met een vinger gerichte druk uit te oefenen op de ingebedde messing schuiver. Als de grendel wordt losgelaten, wordt hij automatisch vergrendeld. De verlaagde positionering van de drukknop gaat onbedoeld openen tegen. Vooral gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken maar veilige karabijnhaak zullen deze sluiting op prijs stellen. De ronde dwarsdoorsnede op het bovenste been van de HMS RONDO voorkomt randvorming door touwwrijving en ondersteunt tevens een vloeiende touwgeleiding. De HMS RONDO Slide Autolock met is gecoat met Hard Coat. Deze speciale anodisering heeft een zeer hoge robuustheid dankzij de dubbele dikte en een hogere basishardheid en dus een zeer lange levensduur - perfect voor continu gebruik. Een ander speciaal kenmerk van de HMS RONDO ID Slide Autolock is de individuele nummering [ID].

€ 21,00*
HMS RONDO schroefsluiting met messing ring
Kleur: Rood
De HMS RONDO met schroefsluiting voldoet aan alle eisen op het gebied van eenvoudige bediening en tastbare veiligheid. De ronde dwarsdoorsnede op het bovenbeen voorkomt de vorming van randen ten gevolge van touwwrijving en ondersteunt tevens een soepele touwgeleiding. Door de speciale frezing in de schroefdraad reinigt de sluiting zichzelf.

€ 11,50*

Advies en ervaring

Het beste advies dat we je eigenlijk kunnen geven is: ervaar het zelf! Natuurlijk, de ervaring leert dat je de kennis, tips en uitleg van anderen moet gebruiken om de goede keuzes voor je materialen te kunnen maken. Zodat je het langste en meeste plezier hebt van je wandeling of het klimmen, eigenlijk van elke outdoor activiteit. Met R2G helpen we je daarom met het kunnen maken van je betere keus, dankzij onze eigen liefde voor outdoor activiteiten en sporten, van klimmen, hiken, zeilen of kayakken tot kamperen. Dus: ben jij al Ready To Go Outdoors?

Jouw voordelen

  • Specialistisch kennisniveau
  • Eigen Outdoor Activiteiten
  • Gepassioneerde instructeurs
  • Dagelijks Actieve Sporters
  • Outdoor liefhebbers in hart en nieren

Je leukste Outdoor Beleving

Loperswol
Met Loperswol® weer onbezorgd genieten van elke stap die je zet! Deze duurzame, premium Nederlandse schapenwol geeft een ongekend niveau van comfort en bescherming, door de van nature aanwezige lanoline: een duurzame voetverzorging. Het verzorgt de huid en de vezels van de wol vormen een beschermend kussentje tussen je voet en je schoen. Zo kun je blaren en schuurplekken voorkomen. Stop dat plukje loperswol in je sok en het blijft vanzelf op de pijnlijke plek zitten.Behalve het voorkomen van blaren en het bieden van comfort, fungeert Loperswol® ook als een natuurlijke teenspreider! De zachte en flexibele vezels van de schapenwol helpen de tenen te scheiden, waardoor drukpunten en wrijving duidelijk worden verminderd. Gunstig als je bijvoorbeeld last hebt van hallux valgus of hielspoor, omdat het de spanning en de kans op pijn vermindert. Helemaal ideaal dus ook voor mensen die veel moeten staan. Bovendien is Loperswol® een duurzame oplossing die je kunt hergebruiken: hergebruik het als groenbemester in de tuin of op je balkon: want natuurlijk is Loperswol® puur natuur en onbewerkt. Met een eerlijke prijs voor de schapenboer. De waarde van wol is dusdanig gedaald dat schapenboeren er zelfs op moeten toeleggen om van hun scheerwol af te komen. “Van de zotte”, in de woorden van onze schapenboer Theo. Door Nederlandse Loperswol® te bestellen, zorg jij ervoor dat schapenwol juist wel gebruikt wordt en dat boeren zoals Theo een eerlijke prijs voor hun wol krijgen. Ben je sportief een pelgrimstocht aan het lopen, de Nijmeegse Vierdaagse, het Pieterpad, genieten van een ontspannen dagtocht of een sportieve hardloper, tennisser of voetballer bent: één ding wil je vermijden - blaren, likdoorns en pijnlijke voeten. Gelukkig biedt Loperswol® de perfecte oplossing.Paar disclaimers:Loperswol® is geen geneesmiddel, maar het werkt preventief uitstekend Loperswol® is natuurlijk niet geschikt als je allergisch bent voor wolvet, ofwel lanoline Gebruik Loperswol® alleen op intacte huid, nooit direct op een open wondBewaar Loperswol droog en leg het niet in de zon Loop lekker!

€ 12,50*
Tip!
Rapide Dons Wash
Rapide Down/Dons Wash is een speciaal ontwikkeld wasmiddel, voor de reiniging van dons gevulde materialen zoals kleding, dekbedden en slaapzakken en andere uitrusting. Het heeft een unieke 4-voudige werking: verwijdert geurtjes, vuil en huidvet uit het materiaal, houdt het dons fris en zacht, herstelt de waterafstotende werking en de luchtigheid van het dons en herstelt de ademende eigenschappen. Gebruiksaanwijzing: Flacon goed schudden en het wasbakje goed vrij maken van restanten wasmiddelen. Doseer 50 ml down wash ( voor 1 kledingstuk ) en ca. 125 ml voor 1 slaapzak/dekbed in het wasbakje en kies een 30° wasprogramma voor tere weefsels. Raadpleeg altijd eerst het wasvoorschrift op het textiellabel! Voor de handwas gebruikt u 50 ml op ca. 25 liter water. Tip: bevestig de ene mouw of pijp aan de andere om “binnenste buiten draaien“ te voorkomen tijdens behandeling , ritsen of klittenband sluiten. Extra naspoelen om wasmiddelen volledig te verwijderen. Centrifugeren tot het materiaal druipdroog is. Bij gebruik van een droger de laagste temperatuur gebruiken. Een tennisbal toevoegen om het dons goed egaal te verdelen. Daarna liggend laten drogen op droogrek en regelmatig opschudden voor een goede dons verdeling Waarschuwing: Gevaar voor ernstig oogletsel. Vermijd contact met de ogen. Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met overvloedig water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen. Bij inslikken niet het braken opwekken, direct een arts raadplegen en de verpakking of het etiket tonen. Buiten bereik van kinderen houden. De oppervlakteactieve stoffen in dit preparaat voldoen aan de criteria voor biologische afbreekbaarheid. (detergentenverordening ECno 648/2004).

€ 12,00*
Tip!
Rapide Leather Wash
Rapide Leather Wash is het speciaal geconcentreerd wasmiddel voor leer, leder, suède, nubuck, wol, lamsvel en combinaties van deze materialen, zowel voor de handwas als de wasmachine. Rapide Leather Wash reinigt met zorg en finesse, heeft een terug- vettende, voedende werking op het materiaal en frist de kleur op. Lees altijd eerst goed de wasvoorschriften in het label van de kleding.Gebruiksaanwijzing machinewas: het flacon schudden voor gebruik. Wasbakje schoonmaken van wasmiddel- resten. Gebruik 50ml. leather wash en kies het wolwasprogramma en was maximaal op 30° (raadpleeg waslabel!). Controleer of alle wasmiddelresten goed zijn verwijderd, anders nogmaals naspoelen. Drogen; suède en nubuck bij voorkeur in de wasdroger laten drogen, dit geeft een zachtere grip aan het materiaal. (niet in de zon laten drogen). Nadat het suède/nubuck materiaal droog is, borstelen met een suèdeborstel zodat het materiaal weer zacht aanvoelt. Wol en leder bij kamertemperatuur liggend of hangend laten drogen en regelmatig omdraaien. Nadat het leder geheel droog is, nabehandelen met lederdressing of lederwas, zodat het leer weer soepel aanvoelt. Dit geeft het tevens bescherming.  Gebruiksaanwijzing handwas: gebruik ca. 25 ml. op 10 liter water, het materiaal regelmatig onderdompelen en daarna goed uitspoelen tot het water weer helder ziet. Voor drogen zie boven.Waarschuwing: gevaar voor ernstig oogletsel. Vermijd contact met de ogen. Bij aanraking met de ogen onmiddelijk met overvloedig water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen. Bij inslikken niet het braken opwekken, direct een arts raadplegen en de verpakking op het etiket tonen. Buiten bereik van kinderen houden.Tip: Was wollen kleding zo min mogelijk: luchten is vaak al voldoende! Om prikkende wollen stoffen zachter te maken: laat de wollen kleding 4 uur in koud water met keukenazijn staan weken (verhouding 1 Liter azijn op 10 Liter water, let op met teveel azijn of veel langer laten weken: dan vervagen de kleuren in plaats van het helpen fixeren van de kleuren). Spoel de kleding daarna met de hand onder de koudwater kraan. En was het met 20ml Rapide Leather Wash voor de frisse geur, op een wolwasprogramma of met de hand. 

€ 12,50*
Rapide Ledervet Blank
Kleur: Blank
Met Rapide Ledervet bescherm je het gladde leer tegen invloeden van buitenaf en het verlengt daardoor de levensduur van je leren producten. Alle lederen producten bij voorkeur bewaren bij kamertemperatuur en schoon maken, voordat je het ledervet gebruikt.  Houd lederen producten schoon zodat het ledervet ook goed in de poriën trekt goed en houd het leder soepel. Conserveert je leder en is te gebruiken op sport en outdoor schoenen, meubelen, tassen, jassen, zadels, hoofdstellen, etc. Let op, altijd eerst op een onopvallende plaats uitproberen, vooral op een nieuw stuk leer, voor de kleurveranderingen. Ledervet bevat minerale oliën gemengd met hoogwaardige wassen en is mooi verpakt in het herkenbare nostalgisch rood gouwe blikje. 

€ 8,50*
Rapide Ledervet Zwart
Kleur: Zwart
Met Rapide Ledervet bescherm je het gladde leer tegen invloeden van buitenaf en het verlengt daardoor de levensduur van je leren producten. Alle lederen producten bij voorkeur bewaren bij kamertemperatuur en schoon maken, voordat je het ledervet gebruikt.  Houd lederen producten schoon zodat het ledervet ook goed in de poriën trekt goed en houd het leder soepel. Conserveert je leder en is te gebruiken op sport en outdoor schoenen, meubelen, tassen, jassen, zadels, hoofdstellen, etc. Let op, altijd eerst op een onopvallende plaats uitproberen, vooral op een nieuw stuk leer, voor de kleurveranderingen. Ledervet bevat minerale oliën gemengd met hoogwaardige wassen en is mooi verpakt in het herkenbare nostalgisch rood gouwe blikje. 

€ 8,50*

Je eigen outdoor adventure!

Hou je ook zo van het ontdekken, het avontuur outdoor? Wij delen graag die mooie ervaringen met outdoor activiteiten en sporten met jou.
Dit is geschikt voor zowel een beginnende, als een ervaren avonturier. In ons aanbod vind je allerlei outdoor  activiteiten die je grenzen verleggen, die je fysiek zullen uitdagen. Geschikt voor zowel een beginnende als een ervaren avonturier.

En je kunt zelfs iets komen uitproberen en leren, zoals over Bushcraft of Survival. Je kunt alle activiteiten meestal wel combineren. Naast het door jou gewenste plezier, bepalen alleen je eigen tijd en energie wát je allemaal kunt gaan doen.   Neem contact op met Rens als je meer wilt weten.

Welkom

In het Outdoor Adventure Experience Center van Ready To Go Outdoors kun je een geweldig avontuur en gastvrijheid gaan ervaren. Het activiteitencentrum wordt opgebouwd door Remco Gerbrands en Rens Schreurs. Met de focus op ongeëvenaarde klantervaring voor alle activiteiten en producten die we aanbieden. En op het ontwikkelen van interesse en waardering voor de extreme outdoor sporten, waar we zelf zo van houden, in de buitengewone omgeving waar ze plaatsvinden. Wij hebben een sterke focus op veiligheid en best practices van alle outdoor activiteiten en Europese outdoor producten die we aanbieden.


 “Jonathan told me how there are things you have to do, even if they are dangerous.
“Why is that?” I asked.
“Because if you don’t you are not a human being, you’re nothing but a little louse,” Jonathan replied.”

From The Brothers Lionheart, Astrid Lindgren


Schrijf je ook in voor onze kwartaal nieuwsbrief
Privacy *
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.