Dat is kwaliteit "Made in Austria"

We beginnen in het hier en nu - als een volledig gevestigde onderneming die kan terugkijken op een zeer positieve ontwikkeling. Het bedrijf is gevestigd in Fulpmes in het Stubaital tussen de plaatselijke bergen Serles, Elfer en de Kalkkögeln. Hun specialiteit is sleutelen en testen met de hoogst mogelijke veiligheidsnormen voor bergsporten. Waarbij men zich richt op onderzoek en ontwikkeling met innovatieve technische producten.
En met succes: de nieuwe FISH Autotuber is de eerste Autotuber voor enkele touwen met een extra ontgrendelingshendel, de OVALOCK en FIFTY:FIFTY karabiners hebben een volledig nieuwe aanpak qua sluitingsmechanismen en de gepatenteerde COBRA® Quick Release wordt beschouwd als de sterkste en veiligste buckle op de markt.

Rond AUSTRIALPIN en de productie-eenheden in Fulpmes zijn momenteel ongeveer 100 werknemers werkzaam, die niet alleen knowhow, maar ook een flinke portie passie meebrengen. Zij concentreren zich volledig op belangrijke ontwikkelingen - van het idee tot de uitvoering tot de marktintroductie, daar nemen ze voldoende tijd voor. Zo worden rijpe producten gepresenteerd die reeds uitvoerig zijn getest in het testlaboratorium en onder reële omstandigheden én die de strenge externe controles door testhuizen hebben doorstaan.
Wij concentreren ons op gezonde groei en al 25 jaar op onze kerncompetentie: metaalbewerking. Dit is stevig verankerd op Tiroolse bodem en dat moet zo blijven. Met deze locatie bereiken wij de hoogste kwaliteitsnormen, stellen wij de plaatselijke werkgelegenheid veilig, zien wij af van lange leveringsroutes, bevorderen wij duurzaamheid en zijn wij fans van de hoge Oostenrijkse milieunormen.
HMS RONDO 3-weg autolock
Kleur: Azuur
De HMS RONDO ID is een 3-weg autolock karabijnhaak; om te openen: optillen, draaien en duwen. De HMS RONDO voldoet daarmee aan alle eisen op het gebied van eenvoudige bediening en tastbare veiligheid. De ronde dwarsdoorsnede op het bovenbeen voorkomt randvorming door touwwrijving en ondersteunt tevens een soepele touwgeleiding. 

€ 16,50*
HMS RONDO ID Slide-Autolock
De HMS RONDO ID Slide-Autolock karabijnhaak / carabiner voldoet aan alle eisen op het gebied van eenvoudige bediening en tastbare veiligheid. De HMS RONDO komt in deze versie met de snelste karabijnhaak sluiting in de wereld - de Slide Autolock! Met de Slide Autolock is er geen gedoe meer met schroeven of draaien om de sluiting te ontgrendelen! De Slide-Autolock kan comfortabel worden geopend door met een vinger gerichte druk uit te oefenen op de ingebedde messing schuiver. Als de grendel wordt losgelaten, wordt hij automatisch vergrendeld. De verlaagde positionering van de drukknop gaat onbedoeld openen tegen. Vooral gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken maar veilige karabijnhaak zullen deze sluiting op prijs stellen. De ronde dwarsdoorsnede op het bovenste been van de HMS RONDO voorkomt randvorming door touwwrijving en ondersteunt tevens een vloeiende touwgeleiding. De HMS RONDO Slide Autolock met is gecoat met Hard Coat. Deze speciale anodisering heeft een zeer hoge robuustheid dankzij de dubbele dikte en een hogere basishardheid en dus een zeer lange levensduur - perfect voor continu gebruik. Een ander speciaal kenmerk van de HMS RONDO ID Slide Autolock is de individuele nummering [ID].

€ 21,00*
HMS RONDO schroefsluiting
De HMS RONDO met schroefsluiting voldoet aan alle eisen op het gebied van eenvoudige bediening en tastbare veiligheid. De ronde dwarsdoorsnede op het bovenbeen voorkomt de vorming van randen ten gevolge van touwwrijving en ondersteunt tevens een soepele touwgeleiding. Door de speciale frezing in de schroefdraad reinigt de sluiting zichzelf.

€ 12,50*
HMS RONDO schroefsluiting met messing ring
Kleur: Geel
De HMS RONDO met schroefsluiting voldoet aan alle eisen op het gebied van eenvoudige bediening en tastbare veiligheid. De ronde dwarsdoorsnede op het bovenbeen voorkomt de vorming van randen ten gevolge van touwwrijving en ondersteunt tevens een soepele touwgeleiding. Door de speciale frezing in de schroefdraad reinigt de sluiting zichzelf.

€ 11,50*
HMS RONDO Slide-Autolock
Kleur: Paars
De HMS RONDO Slide-Autolock voldoet aan alle eisen op het gebied van eenvoudige bediening en tastbare veiligheid. De HMS RONDO komt in deze versie met de snelste karabijnhaak sluiting in de wereld - de Slide Autolock! Met de Slide Autolock is er geen gedoe meer met schroeven of draaien om de sluiting te ontgrendelen! De Slide-Autolock kan comfortabel worden geopend door met een vinger gerichte druk uit te oefenen op de ingewerkt messing schuif. Als de grendel wordt losgelaten, wordt hij automatisch vergrendeld. De verlaagde positionering van de drukknop gaat onbedoeld openen tegen. Vooral gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken maar veilige karabijnhaak zullen deze sluiting op prijs stellen. De ronde dwarsdoorsnede op het bovenste been van de HMS RONDO voorkomt randvorming door touwwrijving en ondersteunt tevens een vloeiende touwgeleiding.

€ 16,50*

Goede verzorging voor een lang veilig gebruik.


Wat waardevolle verzorgingstips voor je AUSTRIALPIN product.
Wie kent niet die goede oude spullen van weleer? Hoe komt het dat het zo lang in gebruik is? Niet alleen dankzij de kwaliteit, nee, er zit veel meer achter: Verzorging en de juiste opslag. Als je je spullen lang wilt houden, moet je er goed voor zorgen. We laten je zien hoe.

Carabiner of Karabijnhaak

  • Sterk vervuilde karabijnhaken/ carabiners reinigen met schoon water, doek en/of zachte borstel.
  • Nooit blootstellen aan sterke hitte om te drogen, drogen aan de lucht.
  • Metaal op metaal heeft altijd een smeermiddel nodig, anders gaat het "knarsen en piepen". Gebruik voor carabiners een droog smeermiddel in plaats van olie, aangezien in de handel verkrijgbare olie stof- en vuildeeltjes aantrekt. Het is het beste om het smeermiddel in alle holtes van de open en gesloten karabijnhaak aan te brengen. Bijzonder belangrijk: na gebruik in of bij de zee (hoge zoutconcentratie in de lucht of het water) moeten de carabiners onmiddellijk worden schoongemaakt, omdat zout het metaal kan aantasten.

Express Slings

Uit een test in een gerenommeerd tijdschrift bleek dat express slings ongeveer om de vijf jaar moeten worden vervangen bij frequent gebruik of om de zeven à tien jaar bij minder frequent gebruik. Je kunt meestal aan een strop zien of hij nog bruikbaar is, volgens Peter Manhartsberger, productmanager van AUSTRIALPIN:
Als de naden versleten zijn of de mitella is gescheurd, moet hij onmiddellijk worden vervangen. Wees voorzichtig met project stroppen! Blootstelling aan zonlicht en weersinvloeden kan ze inwendig broos en daardoor levensgevaarlijk maken, maar dit is niet noodzakelijk zichtbaar aan de buitenkant. Denk na en beslis zelf waar, hoe en wat u klemt.

IJsklim materialen

Na elk gebruik moet het ijsklim materialen en vooral de messen aan een nauwkeurig visueel onderzoek worden onderworpen: Als je ook maar het kleinste onbetrouwbaar plekje of zelfs maar een barstje vindt, zul je het moeten vervangen. Elk mes zal op een gegeven moment breken, de vraag is alleen: wanneer? Je kunt in de meeste gevallen de tijd zien voordat het gebeurt tijdens het gebruik.
Bij het verwisselen van messen en hamers en na veelvuldig gebruik moeten de bouten opnieuw worden aangedraaid, anders slaat de schroefdraad zichzelf eruit. Het blad wordt dan bij elke slag blootgesteld aan vele malen de normale krachten - met een verhoogd risico op breuk tot gevolg.

Hier zijn een paar slijptips van AustriAlpin gebruiker pro ijsklimmer Benni Purner:
 IJsklim materialen moeten in principe alleen met de hand worden geslepen, nooit machinaal. Persoonlijk gebruik ik hiervoor een molenzaagvijl. Het is het beste om het plectrum in een bankschroef te klemmen, zodat je altijd dezelfde hoeken hebt. Vijl altijd naar de punt toe. Als laatste tip: vijl scherp, maar niet te scherp - anders wordt het mes te dun en wordt het snel weer bot.

Stijgijzers

De stijgijzers zijn een belangrijk element tussen jezelf en het ijs. Om de beste stijgijzervoet te vinden, moet je jouw eigen bergschoenen meenemen wanneer je ze koopt.

Stijgijzers voor steil ijs (SKYSTEEP, SKYCLIMB en TYROL P12) moeten regelmatig worden bijgeslepen om een goede grip op steil, bevroren terrein te garanderen.
Ook hier geldt: na elk gebruik grondig controleren op scheurtjes en indien nodig de schroeven vervangen of opnieuw aandraaien. Om vliegroest te voorkomen, moeten de stijgijzers altijd droog en schoon worden verpakt.

De volledige collectie van AustriAlpin.


Die kun je hiernaast bekijken, wij kunnen alle producten op speciale bestelling leveren.

Neem daarvoor per mail contact met ons op, om de extra voorwaarden daarvoor door te nemen en je bestelling daarna te plaatsen.