Bråtens
100% NORSK

Bråtens fabrikker AS

De geschiedenis van Bråtens.
Bråtens fabrikker AS, Eskimo werd opgericht in 1955. 
Het verhaal begon met leveringen van sokken aan de Noorse strijdkrachten, en later leveringen aan zowel de Zweedse als de Deense legers, waaronder de Groenlandse Sirius Hondenslee-patrouille.
De sokken werden geproduceerd en op de markt gebracht onder de merknaam Eskimo. Uiteindelijk werd het Eskimo-assortiment uitgebreid met truien, jassen, mutsen en wanten.

De Isländer is nog steeds een zeer populair kledingstuk, samen met vele andere prachtige truien met patronen die trouw zijn aan de Noorse breitradities.

Halverwege de jaren 2000 zijn we begonnen met de productie van ondergoed van merinowol.


Wol van het merinoschaap heeft andere eigenschappen en is beter geschikt voor thermische kleding dan wol van het Noorse schaap. Onze wollen kledingstukken passen net zo goed op het werk als in de vrije tijd. 

ESKIMO WORDT BRÅTENS Voor Bråtens fabrikker AS is Eskimo een keurmerk van kwaliteit geweest, maar met nieuwe normen en een maatschappij in ontwikkeling is het tijd voor een nieuwe manier van denken. 
Toen Loxy AS een paar jaar geleden Bråtens Fabrikker AS, Eskimo overnam, zijn we ook begonnen met de herprofilering van het merk. 
Het is een moeilijk proces. De waarden, die over een lange periode zijn opgebouwd, moeten zorgvuldig worden overwogen en tegelijkertijd moet je nieuwe waarden verder ontwikkelen en opbouwen.

Met trots presenteren we nu Bråtens fabrikker AS, Eskimo's kwaliteitskleding onder de nieuwe merknaam - Bråtens.